Hoppa till innehållet

Sök

Rerro conseque landit, quidendam re, ea in pliquam as dest eumque cus sant qui comnihi llatur, torerum fugiatur rereribus sunt unt. uam as dest eumque cus sant qui comnihi llatur, torerum fugiatur.

Vad söker du efter?

Park- och naturförvaltningen

Skräpet finns överallt… I staden, i naturen och i havet. Under parollen ”Var rädd om Göteborg – Tänk på var du slänger ditt skräp” driver Göteborgs stad den så kallade Tänk-kampanjen med ett antal initiativ för att vi alla lätt ska kunna bidra till en renare värld. Göteborgs Stad är medlem i Håll Sverige Rent, en ideell stiftelse, som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Stiftelsen strävar efter att påverka människors attityder och beteende för att uppmuntra till en hållbar utveckling.

Foto: Göteborgs Stad

Idéer och exempel på aktiviteter 

  • Städa på allmän plats och bli en stadshjälte eller kusträddare. Park- och naturförvaltningen bidar med städmaterial samt hämtar upp insamlat skräp.
  • Skapa ett Plogging-event. Plogging är en växande folkrörelse där man plockar skräp och joggar. Slå två flugor i en smäll och få kondition samtidigt som staden blir renare. Självklart kan man välja att promenera eller ta sig fram på annat vis.

Hemsida: Park & Naturförvaltningen

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera