Hoppa till innehållet

Varför välja Göteborg till ditt möte?

Vackra omgivningar, mötesanläggningar i världsklass, tusentals miljömärkta hotellrum och mycket valuta för pengarna – det finns många anledningar att välja Göteborg som mötesdestination.

Säkert, stabilt och organiserat

Enligt Global Peace Index är Sverige ett av de mest fredliga länderna i världen. Sverige har inte varit i krig på 200 år.

Utmärkta förbindelser med övriga världen

Göteborg är lätt att nå via flyg, bil, tåg och båt tack vare det fördelaktiga läget i hjärtat av Skandinavien. Resan från flygplatsen till centrum tar bara 20 minuter.

Perfekt storlek

Göteborg är en unik mötesstad med allt du behöver på bekvämt gångavstånd. Det innebär högsta möjliga komfort för såväl delegater som arrangörer.

Effektivt samarbete

För oss är samarbete inte bara ett vackert ord. Smidiga beslutsprocesser, sömlös kommunikation, problemfri logistik och effektiva leveranser är viktiga delar av vårt erbjudande.

What really impressed me is how you are able to bring together all partners in the city. Not trivial and not achieved in most cities around the world.

Iftah Amit, Vice President Global Sales & Marketing at Kenes Group

Vi håller vad vi lovar

Delegatnöjdheten är 6,2 av 7. (Nöjdhetsindex Göteborg 2019.)

Förstklassigt värdskap i Sveriges vänligaste storstad

Som besökare i Göteborg möts du av värme, vänlighet och en avslappnad attityd. Här är folk öppna och intresserade – på riktigt. Dessutom talar många svenskar flytande engelska. Svenskarna talar faktiskt bäst engelska av alla som inte har engelska som modersmål.

Staden är en enda stor arena

Göteborg är precis lagom stort för att ge större evenemang synlighet och uppmärksamhet över hela staden.

En hållbar livsstil

Omfattande åtgärder för att skydda miljön och respektera mänskliga rättigheter leder till bättre arbetsmiljö och mindre korruption. Många svenska företag har i dag kommit långt i arbetet med att införa hållbara affärsstrategier. Göteborg är världsledande när det gäller hållbarhet inom byggnation, avfallshantering och energiåtervinning samt miljöcertifiering av hotell och evenemang.

Cykelvänlig stad

Göteborg utforskas med fördel till fots, men de blå spårvagnarna finns förstås alltid till hands om du blir trött i benen. Här finns också ett mycket populärt lånecykelsystem, med 1 750 cyklar (2020) och fler än 130 cykelstationer utspridda över hela staden. Hämta ut en cykel, åk dit du vill och lämna tillbaka den på närmaste station – enkelt och smidigt.
Det finns även ett stort antal elsparkcyklar att hyra runt om i staden.

Mycket för pengarna

Göteborg är en konkurrenskraftig stad i många avseenden – även prismässigt. Internationella index visar att prisnivån i Göteborg ligger under genomsnittet för de skandinaviska huvudstäderna och övriga Europa. Men något som ligger klart över genomsnittet är den världskända svenska kvaliteten.

Europas största helt integrerade mötesplats

Svenska Mässan och Gothia Towers med sina 1 200 hotellrum erbjuder ett imponerande koncept vad gäller effektivitet och komfort. Här finns allt du behöver samlat under ett tak. Och vill du ändå ut och röra på dig väntar stadens centrum precis runt knuten.

95 procent miljömärkta hotell

Bo bekvämt, hållbart och till ett bra pris. I Göteborg finns hotellrum för alla tillfällen och plånböcker, oavsett om du är ute efter spektakulär design eller klassisk lyx – eller bara ett prisvärt boende. I Storgöteborg finns det fler än 12 000 hotellrum och i stadskärnan finns det nära 10 000 hotellrum. Av dessa är hela 95 procent miljömärkta. Siffror från september 2019.

Mat i världsklass

Göteborgs läge på västkusten, med närhet till Nordsjöns kalla vatten, gör staden till ett paradis för dig som tycker om fisk och skaldjur. Här kan du njuta av läckerheter som räkor, kräftor och hummer i världsklass. Göteborg erbjuder allt ifrån stjärnkrogar och trendiga matbarer till mer familjevänliga restauranger och street food-ställen. Många restauranger i Göteborg är miljömärkta eller arbetar aktivt med målet att bli det.

Unik kaffekultur

I Göteborg vimlar det av mysiga kaféer. Passa på att ta en fika och njut av en kopp gott kaffe med dopp.

Alltid något på gång

Göteborg bjuder på en spännande blandning av intressant arkitektur, bra shopping, god mat och roligt nattliv. Kreativitet och entreprenörsanda har satt Göteborgsregionen på världskartan och här är det mycket spännande saker på gång inom musik, design och reklam. I den göteborgska vardagen möts många olika utländska kulturer, vilket sätter sin prägel på allt ifrån mode till mat och musik.

Hisnande vacker natur och skärgård

I Sverige är det lätt att hålla isär de olika årstiderna. Vintern är frostigt vit, våren vackert grönskande, sommaren behagligt varm och hösten härligt färgsprakande. Göteborgs skärgård och natursköna omgivningar är lika vackra året runt – och bara en spårvagnsresa bort.

Allemansrätten

Den svenska allemansrätten ger alla människor rätt att röra sig fritt i naturen, så länge det sker med ansvar och respekt.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera